Samen staan we sterk!

Als gezin versturen wij gemiddeld 30 pakketten per maand, organiseren we speciale feestavonden om gezinnen een onbezorgde dag te geven en dragen we bij aan de meest uiteenlopende specifieke doelen. Dit kan bijvoorbeeld geld inzamelen zijn voor een uithuiszetting, ziekenhuisbezoek of naamsverandering. Spullen inzamelen voor iemand die niets of nauwelijks iets heeft, of een oproep plaatsen voor tijdelijk onderdak.

En soms is een luisterend oor voldoende om iemand even een lichtpuntje te bezorgen.

Waar haal je de motivatie vandaan?

Ik denk dat mijn grootste drijfveer mijn eigen verleden is. Ook ik heb armoede gekend en ook ik heb schulden gehad. Ik ben wel bekend met de vooroordelen als:

  • Het is altijd je eigen schuld

  • Je zult wel verkeerde keuzes gemaakt hebben

  • Waarom heb je nog een huisdier als je niet eens geld hebt om eten voor jezelf te kopen

Deze vooroordelen zorgen er voor dat armoede en ‘het moeilijk hebben’ een taboe blijven en dat mensen zich ervoor schamen.

Soms heb je niets te kiezen, en soms kom je door anderen in de problemen. En soms loop je tegen zulke hoge muren op bij instanties, stichtingen en overheidsinstellingen, dat je situatie eerder verslechterd dan beter wordt.

 

Mijn hele leven heb ik mij al ingezet voor mensen die het moeilijk hebben. In 2021 ben ik dit op TikTok gaan laten zien, waarna ik zoveel reacties en aanbiedingen van hulp kreeg, dat ik steeds meer kon doen. Zelfs zoveel, dat ik het niet meer zonder hulp van mijn man (en eigenlijk ook kinderen) zou kunnen doen.

 

Samen maken we de wereld mooier!